ЗРОБИВШИ ДІЛО – ГУЛЯЙ СМІЛО АБО ВМІЄШ ПРАЦЮВАТИ – ВМІЙ І ВІДПОЧИВАТИ: ВЕРСІЯ ВИКЛАДАЧІВ

Навчальний рік 2015-16 тихими кроками досягає фінішу, залишаючи в історії інституту свої перемоги та поразки, посмішки та сум, а ще велику кількість проведених занять, поставлених балів, написаних методичних рекомендацій та наукових творів, організованих заходів. Гарно працювали наші викладачі протягом цього навчального року, втомилися і вирішили трохи відпочити. Ні-ні, вони не завалилися на диван перед телевізором, «увімкнувши режим «і нехай весь світ зачекає». Для людей, які займаються освітньою діяльністю, найкращий відпочинок – це пізнання чогось нового, рух у просторі і часі.

Отож команда активістів розпочала старанне вивчення електронних мап нашої неньки України (тому що безвізовий режим ще не прийняли, щоб гайнути десь далі) і зупинила свій погляд на невеликому місті Радомишль (що в Житомирській області). Чому? Зараз розкажемо.

IMG_8010 У мальовничому місці, між найчистішим озером Поліського краю і річкою Мики, у місті Радомишль розташувався унікальний історико-культурний комплекс – замок Радомисль, який велично підноситься на гранітній скелі і оточений хвойними лісами. Це приватний музейний комплекс, створений українським медиком і політиком Ольгою Богомолець. IMG_8012Містить у собі єдиний в Європі Музей української домашньої ікони, в основі якого – особиста колекція ікон, котру пані Богомолець збирала з 1995 року. В експозиціях і фондах комплексу представлені також колекції предметів сакрального мистецтва і церковного начиння, а також українських і європейських старожитностей. Комплекс об’єднує в собі готель, музей, ландшафтний парк, приміщення для урочистих церемоній та концертний зал.

 

Середньовічний замок в Радомишлі не так давно було реконструйовано, а саме у період з 2007 по 2011 роки, завдяки чому вдалося відтворити автентичний інтер’єр 17-19 століть. Варто згадати про те, що основою для цього замку послужив старий млин¸ який було зведено у 1902 році. При зведенні історико-культурного комплексу було встановлено, що будівля 20 століття знаходиться на останках більш давньої споруди. Як пізніше з’ясувалося, це була паперова фабрика, побудована у 1612 році. Засновником цієї «папірні» був відомий релігійний і громадський діяч того часу, просвітитель, архімандрит Києво-Печерської лаври Єлисей Плетенецький.

IMG_7962IMG_7965

Отож 13 червня, озброївшись фотокамерами та бутербродами, команда викладачів БІЕУ поринула в чарівний світ української історії та культури й отримала неймовірне задоволення від подорожі!!!

А ви хотіли б потрапити у замок Радомисль? Скажемо вам по секрету, що це можливо навіть віртуально – http://www.radozamok.com.ua/ua/, хоча чесно кажучи, в реалі це буде набагато краще.

IMG_7978
За мить мила дівчина-екскурсовод відкриє нам двері у минулі століття, а поки – фото на пам’ять

У Замку кожна цеглинка, кожний камінчик, кожний експонат має свою історію. Усі уважно слухають і захопено розглядають, намагаючись не лише почути, але і відчути подих минулих століть.

IMG_7980 IMG_7991 IMG_7993 IMG_8006

Після екскурсії замком – час невеличкого відпочинку: “переварювання” інформації, ну і звісно – обмін думками ))))

IMG_8002 IMG_8003 IMG_8004 IMG_8008

Ну і звісно – фотосесія 

0YSsPBp99xE
Хтось фотографує замок, а Леонід Іванович своїх колег )))
ZO4zI-kPxo4
Файні панянки радо позують
11
“Може це принц зачарований?” – панночки навипередки побігли до великої зеленої жаби )))
IMG_7953
Замок навіює романтичні почуття
IMG_7996
На завершення – слова подяки в книзі відгуків.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *