Свято  «Козацька кухня -2017»

Строкато, весело, гамірно, яскраво, неймовірно дружно і надзвичайно смачно, – ось як завжди проходить студентський благодійний ярмарок в Білоцерківському інституті економіки та управління. Цей рік не став винятком.

Так, 12 жовтня, в день захисника України, студентський парламент та виховний відділ ініціювали проведення ярмарки козацької кухні в кращих українських традиціях та для благодійної допомоги дітям чиї батьки загинули на сході країни.

В нашій благодійній ярмарці взяли участь 14 академічних груп та студентський парламент, задіяно більше 100 студентів. Старт ярмарці дали Козацькі розваги, проведені директором БІЕУ Ярославом Віталійовичем Новаком. Всі присутні зарядилися позитивним настроєм та визначилися козаки-переможці: 1 місце – посіли студенти спеціальності «Правознавство», 2 місце – студенти-психологи, 3 місце – документознавці.   Відчувши голод та приємні аромати борщу, кулішу та різних смаколиків, козаки з козачками пішли смакувати страви української кухні на інститутську площу. Всіх відвідувачів ярмарки зустрічала фотозона в українському стилі, споруджена спільними зусиллями студентського парламенту та викладачів.

     Студенти з великим бажанням готували різні страви української кухні: млинці, налісники, пиріжки, пампушки, струдлі, узвар та коронну страву від викладачів – борщ та куліш. Господарі своїх страв  в українських костюмах припрошували відвідувачів ярмарки скуштувати саме їхню страву. А студентський парламент, який приготував різні страви, навіть картоплю на диску, яку готували в присутності відвідувачів ярмарки, проводили різні акції та аукціони по розпродажу своїх кулінарних виробів і як результат найбільша кількість виручених коштів.Українські пісні створювали відповідний настрій. Трішки втамувавши голод, викладацьке та студентське козацьке військо обрало собі гетьмана, Новака Ярослава Віталійовича та вручило йому відповідні клейноди влади.

Журі у складі Олени Петрівни Цвид-Гром, Валентини Миколаївни Німенко, Михайла Вікторовича Півторака та Вікторії Сергіївни Коваль, покуштувавши всі страви, визначили переможців у різних номінаціях: «Найсмачніший вареник» (ПС-11 та ПС-21), «Найсмачніший налісник» (ДД-31), «Найсмачніший пиріг» (ПС-41), «Найсмачніші страви з картоплі» (студентський парламент), «Найсмачніші пампушки» (ДД-11, ДД-21), «Найсмачнішій узвар» (ДД-41), «Найсмачніші деруни» ФН-21, «Найсмачніший торт» (ФН-41), «Найвишуканіший десерт» (ПЗ-11), «Нестандартний підхід» (ФН-31), «Найкраща презентація страви» (БПЗ-41), «Найвишуканіша страва» (БПЗ-31) та «Український колорит» (ПЗ-31).

Ярмарка пройшла весело та ще й з користю – всі виручені за продаж страв кошти перерахували дітям, батьки яких загинули на сході, захищаючи незалежність України, а це 2332 гривні.

  Адміністрація інституту, виховний відділ навчального закладу та студентський парламент висловлюють подяку старостам та всім студентам академічних груп за проявлений патріотизм та відповідальність до благочинної справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *